Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ISO & ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ

Τα διάφορα ISO της κατηγορίας 9000 πιστοποιούν τυποποιημένες διαδικασίες σχεδιασμού, παραγωγής, εγκατάστασης και οχι ποιότητα προιόντος.
Το πιστοποιητικό που μπορεί να προσδιορίσει ποιότητα προιόντος είναι η χρονική διάρκεια της εγγύησης που δίνει ο κατασκευαστής
του προιόντος, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα απο ολους την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί, και οχι αυτή που δίνει η εταιρεία που διαθέτει το προιόν.
Ολες οι εταιρείες θέτουν κάποιους όρους κάτω απο τους οποίους ισχύει η εγγύηση, με βασική προυπόθεση τη σωστή χρήση και συντήρηση των επίπλων, ενω δεν θα πρέπει να γίνεται απο τον καταναλωτή αποδεκτός ο αποκλεισμός στοιχείων της σύνθεσης απο την εγγύηση.

Απο την εμπειρία μου μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως όταν γίνεται σωστή χρήση και συντήρηση δεν θα χρειαστεί να διεκδικήσετε την ενεργοποίηση της εγγύησης σε οτι αφορά τα "ξύλινα" στοιχεία της κουζίνας σας. Και αυτό γιατί το ελαττωματικό απο την κατασκευή προιόν (πάγκος, πόρτα) ανακαλύπτεται αμέσως, με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης.

Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που ενας πάγκος, μια πόρτα ή ενα κάσωμα θα παρουσιάσουν ελάττωμα που οφείλεται σε κακή κατασκευή. Κατά βάση τα ελαττωματικά στοιχεία που ανακαλύπτονται μετά την τοποθέτηση της κουζίνας οφείλονται στην κακή χρήση ή συντήρηση των επίπλων κουζίνας.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τα  "μηχανικά" στοιχεία της κουζίνας (μεντεσέδες, συρτάρια , μηχανισμούς) όπου το πρόβλημα μπορεί να εντοπιστεί ακόμα και αρκετούς μήνες μετά την τοποθέτηση της κουζίνας, ενεργοποιώντας την εγγύηση και την αντικατάσταση του ελαττωματικού στοιχείου,

Για να έχετε τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια εγγύησης και να δουλέυετε σε ενα υγεινό,ασφαλή και όμορφο χώρο ακολουθείστε τις οδηγίες χρήσης και συντήρησης που δίνει οκατασκευαστής της κουζίνας σας.